Tips för en bra fest

Alla människor älskar att gå på en riktigt kul fest med allt vad det innebär: god mat och dryck, trevliga gäster och bra musik. Det är inte varje dag som partykläderna kommer fram och det är något lite spännande med att gå på kalas.

En bra partystartare är till exempel ha en frågesport där lagen består av människor som inte känner varandra så väl, eller en skattjakt i vuxen version så att isen bryts och partyt kommer igång.

Om du planerar att ha fest så finns det en hel del saker att tänka på för att den ska bli så lyckad som möjligt. Det handlar om allt från att ordna med lokal och catering, boka ett liveband som spelar den musik man önskar, hyra in serveringspersonal och fixa eventuella aktiviteter. En fest kan också ha ett visst tema, vilket ger tillfälle för gästerna att klä ut sig och gör eventet extra minnesvärt. Några exempel på fest-teman är:

  • Gatsby: gästerna klär ut sig i 20-tals stil
  • Halloween: ett skräck tema med sexiga vampyrer och blodiga cocktails
  • Antiken: togor och Kleopatra-peruker blandas friskt
  • Rock n´ Roll: gräv fram brylkrämen och öva på höftrullningarna i Elvis-stil

Få fart på gästerna

Särskilt svenskar kan vara lätt stela i början på en fest och då kan det vara bra att introducera lite moment där alla deltar. En bra partystartare är till exempel ha en frågesport där lagen består av människor som inte känner varandra så väl, eller en skattjakt i vuxen version så att isen bryts och partyt kommer igång. Genom att få folk att skratta, samarbeta och få vara lite barnsliga garanterar du att festen fortsätter i samma positiva ton.