Presenttips

Vad köpa i present till en halvnära vän som fyller år redan i morgon?? Lugn – vi lotsar dig igenom presentpaniken och ger tips.

babypresentenDu är bjuden på fest. Festen är redan i morgon och du har inte hunnit vare sig tänkt ut en bra presentidé eller köpt något. Stressen är påtaglig och det dåliga samvetet hägrar som en tung dimma när du springer runt på stan. Vad vill den här personen ha, som den givetvis inte redan äger eller kommer få av någon annan? Det är svårt att veta givetvis, och ett beslut som många bävar inför när det dimper ner en inbjudan till födelsedagsfirande i inkorgen, postlådan eller på evenemangen på Facebook.

I Metro kan vi läsa om hur VD:n för ett företag istället för att få presenter eller jättebonus på sin 70-årsdag gav bort massvis av pengar till de anställda. Som i en Hollywoodfilm nästan. Så här säger det koncernchefen på bolaget om det generösa födelsedagsbarnet:

-”Roger fyller 70 och tycker att det är roligare att ge än att ta, och han är jättenöjd med hur bolaget utvecklar sig och hur dedikerade de som jobbar här är.”

Tyvärr är kanske inte ditt och mitt liv en saga eller en feelgood-film, the struggle is snarare real. Vi måste faktiskt köpa en present av något slag och särskilt om det är en vän som bjudit in oss till firande. Som tur är finns det företag som specialiserar sig på presenter, till stora och små, till pappor, vänner, farbröder och mormödrar. Dessa skickas sedan vanligtvis via företaget direkt till mottagaren, med en hälsning. Ett bra tips om man har lite tid på sin sida och vill överraska. Detta har vi skrivit om i en tidigare post, som handlade om vad presenttips när man inte kan närvara.

Presenttips

Men tillbaka där vi startade. Tiden rinner iväg och stressen har skapat ett tunnelseende där du snubblar runt på kullerstenarna på gågatan, tomhänt från affär till affär. Kanske är ett bra tips ett presentkort? Då kan mottagaren själv välja vad hen vill ha, kanske från en trevlig klädaffär eller från en biosalong? Det är i alla fall ett bra sätt att komma runt problemet som handlar om vad personen redan har och behöver. Sedan finns alltid fina thé-butiker med te, koppar och kannor, fint kaffe från italienska delikatessbutiker och massvis av populära böcker på bokhandlar. Våga tänka utanför ramarna lite och gå gärna ihop med andra vänner för att kunna finansiera en present med kvalitet. Eller skriv ett personligt presentkort där du bjuder på middag, teater och ett glas punsch. Möjligheterna är oändliga.