Åk till Stockholm på konsert i jul

Har du planerat att åka till Stockholm för att se på konsert nu i vinter? Under jul är det vanligt att olika konserter hålls med traditionell julmusik, shower och sång. För att kunna delta är det viktigt att tänka på de senaste covid-restriktionerna och att ordna ett bra boende i förväg.

Något av det första du behöver ordna är övernattning i Stockholm, så att du kan fokusera på att i lugn och ro kunna gå på alla konserter du är intresserad av medan du befinner dig i huvudstaden. Elite Hotels erbjuder sju hotell med bra läge i Stockholm. Alla ligger centralt i god närhet till tunnelbana, bussar och tåg. Du kan välja att bo i olika specifika stadsdelar som på Östermalm, nära Stureplan och vid Saltsjöqvarn.

Restriktioner på grund av covid-19

Woman,Wearing,An,Anti,Virus,Protection,Mask,To,Prevent,OthersFolkhälsomyndigheten meddelade nyligen att från 23 december kommer nya rekommendationer och restriktioner gälla för att minska spridningen av covid-19. Alla som har möjlighet bör arbeta hemifrån, och vid tillställningar som hålls för mer än 500 gäster krävs vaccinationsbevis. Privata arrangemang har en högsta tillåten deltagargräns på femtio personer. För dig som vill besöka krogshower kan det också vara viktigt att känna till att restauranger och krogar nu ska ha sittande servering där högst åtta personer är tillåtna per sällskap. Varje sällskap behöver också ha minst en meters avstånd mellan sig.

Vaccinationspass i Avicii arena

I början av december anordnades konserten ”Together for a better day” med krav på covidpass. Konserten hölls i Avicii arena och konsertbesökarna fick visa upp sina vaccinationsbevis för att få komma in. Arrangören hette Stockholm Live och de var lugna över att det inte skulle uppkomma några problem vid entrén på grund av de nya restriktionerna. Avicii Arena är också känd som “Globen” i Stockholm och dess sfäriska form är vald fö ratt representera solen.