Klä dig rätt för Stockholms uteliv

Stockholm har ett fantastiskt nöjesliv både på sommaren och vintern och du kommer ha en uppsjö av klubbar och barer att välja på. För att smälta in med resten av folkvimlet får du gärna klä upp dig lite extra inför kvällen. Vissa klubbar har även klädkoder, där du inte kommer in om du är för vardagligt klädd.

Sveriges huvudstad bjuder på ett varierande uteliv och du har alla möjligheter att klä upp dig ordentligt. Satsa på en snygg festklänning och glöm inte matchande accessoarer och klackar. Lägg även lite extra tid på hår och make-up ifall du verkligen vill göra ett bestående intryck.

Klä dig riktigt festligt

Attractive women in cocktail dresses are holding glasses of champagne, talking and smilingNär du ska gå ut i Stockholm behöver du inte vara rädd för att vara för fint klädd, snarare tvärtemot. Beroende på hur vädret är ute kan du antingen välja en lång eller kort festklänning. Matcha gärna med ett par höga klackar till men se till att du kan gå i dem utan att snubbla eller få skoskav. Om du har en enklare svart klänning kan du med fördel slå på stort när det kommer till accessoarer. Du kan till exempel välja ett par vackra örhängen i silver och ett matchande armband eller halsband. Som pricken över i:et bör du också styla med en liten kuvertväska där du kan förvara nycklar, plånbok och andra tillhörigheter.

Jacka eller inte?

Stockholm är som bekant ganska kallt stora delar av året och att gå med bara armar är inte alltid aktuellt. En snygg kavaj är ett festligt plagg som går att styla till det mesta. Om du vill göra din outfit lite roligare kan du satsa på en färgglad variant i rött eller grönt. Det går så klart även att bära en tjockare jacka på vintern som du hänger av dig när du kommer in på klubben eller baren. Om det är riktigt kallt ute och du vill bära klänning kan du matcha med ett par genomskinliga strumpbyxor som hjälper dig hålla värmen även vid lägre temperaturer. Det finns även mönstrade varianter om du vill göra din outfit extra festlig.