Fira födelsedagen med stil

Om det stämmer som det står att läsa i en artikel i DN att man har 14 procents större chans att dö på sin födelsedag än vad man har under årets alla andra dagar, är det bara skäl nog att fira sin dag ordentligt!

Det är klart att man inte ska tro på allt man läser, men om chansen nu är större att man dör på sin födelsedag som de schweiziska forskarna menar i artikeln så kan det ju inte skada att fira sig själv lite extra. Därför vill vi idag tipsa om hur man på bästa sätt kan fira med buller och bång! Och det första, och kanske faktiskt viktigaste tipset vi har att komma med handlar om festens inbjudningar!

Så bjuder du in dina vänner

Det finns många vägar att gå när det kommer till att bjuda in sina vänner. Antingen skapar man ett event på Facebook eller så kanske man skickar ut ett massutskick via mail eller sms. Men hur kul är det? Det bästa sättet att bjuda in sina vänner på är att skicka personliga kort med CupCard via vanlig post vilket både gör inbjudan mer personlig och attraherar fler gäster till att tacka Ja. Så skippa allt vad moderniteter heter och ansträng dig lite extra så kommer även dina vänner att göra det!

Vart ska festen hållas?

Om man vill skapa riktig feststämning är vårt bästa tips att ta med dig dina vänner ut på middag och sedan festa loss på stan på den hetaste klubben. Men glöm inte att skriva upp alla på gästlistan! Genom att göra på det viset blir det mer säkert att alla gäster får komma in och ni slipper stå i långa köer.

Vem ska få komma på festen?

Många som fyller år vill själva inte stå i centrum och väljer därför ofta att endast bjuda in ett fåtal personer. Men om man inte vill hamna i allas blickfång är det helt fel väg att gå. Tricket för den som inte vill stå i centrum hela kvällen är att istället bjuda in flera vänner och bekanta samt deras partners så kan alla umgås med alla och du själv blir inte helt och hållet i fokus – dessutom får du garanterat fler presenter! Kom ihåg det amerikanska uttrycket: the more, the merrier!

Håll själva middagen hemma

Om du liksom många andra föredrar att själv hålla i middagen framför att gå ut på restaurang kan det vara bra att läsa denna artikel från Trelleborgs Allehanda där man listat 13 tips för en lyckad fest. Bland annat tar man upp lite vett och etikett för gästerna att förhålla sig till. Exempelvis tar man i artikeln upp att en gäst måste förvarna om denne har någon allergi eller till exempel är vegetarian. Därför kan det vara bra om du har med detta i din inbjudan som du skickar ut. Förslagsvis skulle du kunna skicka med ett OSA-kort där möjligheten finns att kryssa i och beskriva särskilda behov så slipper du överraskningar när maten väl står serverad på bordet!